Nastup kadetkinja na Europskom kupu i trening kampu u Zagrebu

U Zagrebu se 14. – 15.02.2015. godine održao deseti jubilarni Europski kup u konkurenciji kadetkinja i kadeta. Među konkurencijom od 552 kadetkinje i kadeta iz 27 država nastupila je naša ekipa u sastavu Martina Žarković, Mia Mihovilović i Nina Jurić pod vodstvom trenera Boška Rozge.

Martina Žarković je u kategoriji do 48 kg izgubila prvu borbu od vrlo dobre predstavnice Srbije, Andree Stojadinov. Kako je ona sljedeću borbu izgubila, Martina nije imala popravnu borbu.

U kategoriji do 57 kg, Mia Mihovilović je u prvoj borbi pobijedila bugarku Izabel Hristovu dok u drugoj gubi od slovenske predstavnice Tanje Anzelak. U popravnoj borbi protiv talijanke Alessandre Fiorenza također nema uspjeha te ostaje bez eventualnog plasmana na ovom europskom kupu.

Nina Jurić u kategoriji preko 70 kg je za prvu protivnicu imala Vanessu Origgi. Talijanka je pobijedila, ali i izgubila sljedeću borbu tako da Nina nije imala repasaž.

S obzirom da je našim curama ovo prvo natjecanje ovakvog ranga i kvalitete ipak su pokazale da se mogu nositi s europskim protivnicama, ali su platile danak neiskustvu te će vjerojatno na idućem europskom kupu ishod biti drugačiji.

Naše natjecateljice su ostale na trening kampu koji se održao u dvorani u Podsusedu 16. – 17.02. gdje su stekla vrijedna iskustva.

EJU kadetski kup - kamp

Detaljni rezultati su dostupni na mrežnoj stranici Europske judo unije.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

 

Facebook Comments
Možete napisati komentar , ili link sa vaše stranice.

Napišite komentar