Povijest kluba

adv_2

Judo klub Kaštela osnovan je 17.01.2011. godine kao udruga građana s ciljem da okuplja mlade Kaštela, Solina, Trogira i šire koji će se baviti sportom u interesu zdravlja, dobrog odgoja mladih, a također i sportskog prezentiranja našeg grada.

Inicijator i glavni osnivač je prof. Boško Rozga, nositelj crnog pojasa 5. DAN i višestruki prvak Hrvatske u svim uzrasnim skupinama od dječaka do seniora. Klub djeluje u čak tri dvorane (vidi Kontakt) te već broji preko 250 članova raznih dobnih skupina podijeljenih u grupe od predškolaca do seniora. Treninzi se odvijaju svaki radni dan ovisno o lokaciji (vidi Raspored treninga).

U klubu također djeluju Ante Topić nositelj crnog pojasa 3. DAN i aktivni judo sudac A kategorije, trener Ante Batinić aktivni seniorski natjecatelj, nositelj crnog pojasa 2. DAN, trener i nacionalni sudac A kategorije Nenad Buzov nositelj crnog pojasa 3. DAN, trener Jerko Mrković 1. DAN i glavna tajnica Marija Rozga (vidi Vodstvo kluba). Radu kluba je pomagao i pok. Mirko Parčina, utemeljitelj judo sporta u Kaštelima, istovremeno i osnivač više klubova, ujedno i majstorskog pojasa 6. DAN.

Prvi trening je održan 17.01.2011. godine u 19:00 sati u dvorani Centra za rehabilitaciju „Mir“ u Rudinama na 95 m2 strunjača pod vodstvom trenera Boška Rozge na kojem je prisustvovalo sedam članova: Botić Nikola, Rozga Bruno, Rozga Ivan, Rozga Josip, Šustić Josip, Vujić Petar i Vujić Roko.

Prvi-trening

Prvi trening u klubu

Već u prvoj godini postojanja, na prvom natjecanju na kojem je klub nastupio, 5. međunarodnom judo turniru „Split open 2011“ održanom u Splitu 24.09.2011. godine, osvojene su prve medalje za klub:

  • Nikola Zorotović: 3. mjesto u kategoriji do 24 kg uzrasta dječaka do 11 godina
  • Ivana Zorotović: 3. mjesto u kategoriji preko 44 kg uzrasta djevojčica do 11 godina
  • Martina Žarković: 3. mjesto u kategoriji do 44 kg uzrasta ml. kadetkinja do 15 godina
  • Lucija Brešković: 3. mjesto u kategoriji preko 70 kg uzrasta kadetkinja do 17 godina

Prvu zlatnu medalju za klub osvojio je Nikola Zorotović na 20. međunarodnom Božićnom judo turniru održanom u Splitu 17.12.2011. godine u kategoriji do 24 kg uzrasta dječaka do 11 godina, dok je prvu medalju (2. mjesto) na prvenstvu Hrvatske za klub osvojila je Martina Žarković na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje do 15 godina održanom u Rijeci 05.05.2012. godine u kategoriji do 48 kg.

Prvu zlatnu medalju na prvenstvu Hrvatske za klub osvojio je Nikola Zorotović na prvenstvu Hrvatske za dječake do 14 godina održanom u Rijeci 25.05.2013. god. u kategoriji do 30 kg, a prvi pehar klub je osvojio na 22. tradicionalnom Uskršnjem judo turniru održanom u Splitu 06.04.2013. godine plasirajući se na 4 mjesto od ukupno 19 klubova. U osvajanju bodova sudjelovala su čak 44 člana kluba.

Klub je član Hrvatskog judo saveza, Judo saveza Splitsko-dalmatinske županije te Zajednice športskih udruga grada Kaštela, a veliki doprinos radu kluba daje Centar za rehabilitaciju Mir, Župa kraljice Mučenika i Općina Primorski Dolac na čijim se adresama odvijaju treninzi. Štićenici Centra “Mir” također sudjeluju u programu rehabilitacije koristeći blagodati koje vježbanje juda pruža.

 

O desetogodišnjoj klupskoj povijesti pročitajte ovdje.