Lucija Brešković srebrna na Europskom prvenstvu

Na Europskom IBSA prvenstvu za slijepe i slabovidne osobe, koje se održalo od 1. do 6. kolovoza u britanskom sveučilištu u Walsallu pokraj Birminghama, kaštelanska judašica Lucija Brešković osvojila je srebrnu medalju u kategoiji do 70 kilograma. Nova europska prvakinja je Ruskinja Olga Zabrodaskaya, a bronca je pripala Engleskinji Natali Greenhough.

– Zadnji veliki nastup bio mi je prošle godine na Paraolimpijadi u Brazilu, što se odrazilo i na moj nastup na ovom prvenstu. Ovdje sam željela zlato, ali i sa srebrom moram biti zadovoljna – izjavila je ovom prilikom Lucija Brešković, članica JK Kaštela, koja je u Birminghamu nastupala pod budnim okom svog trenera Boška Rozge.

Mlada judašica, iako sa tek 10 posto vida, uspješno trenira i nastupa za svoj judo klub u konkurenciji natjecatelja bez hendikepa, a u širim okvirima izborila je epitet uspješne sportašice nakon osvojene brončane medalje na IBSA  prvenstvu za slijepe i slabovidne osobe u Portugalu prije dvije godine.

Prošla godina donijela joj  je dodatne uspjehe pa je Lucija bila prva hrvatska judašica koja je nastupila na nekoj Olimpijadi, a na Paraolimpijskom igrama u Riju osvojila je peto mjesto.
U prošloj godini osvojila je niz priznanja HOO, a bila je proglašena i najboljom sportašicom svog grada.

Napomena: Tekst je preuzet s Portala grada Kaštela.

Galeriju fotografija pogledajte na klupskoj Facebook stranici.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.