Mia pojedinačno i ekipno peta na EYOF-u

EUROPSKI OLIMPIJSKI FESTIVAL MLADIH

 

Europski Olimpijski Festival Mladih (EYOF) održao se u Mađarskom gradu Gyoru od 24. do 29. srpnja u atletici, košarci, biciklizmu, umjetničkoj gimnastici, rukometu, plivanju, tenisu, odbojci, kanu sprint, tenisu i judu.

Judo je bilo na rasporedu od utorka do subote kada su se dnevno održavale borbe u po dvije muške i dvije ženske kategorije dok je posljednji dan bio rezerviran za ekipno natjecanje. Ukupno je nastupilo 137 mladih judašica i 189 judaša iz čak 47 Europskih država, a našu reprezentaciju u ženskom sastavu Matea Behin, Matea Brletić, Lara Cvjetko, Lucija Glumac, Mia Mihovilović i Helena Vuković te u muškom sastavu Bruno Katić i Filip Miljević su predvodili treneri Miroslav Novković i Boško Rozga.

 

Miljević i Vuković su osvojili peta mjesta, Brletić sedmo, a Glumac deveto mjesto.

Iz našeg kluba je nastupila Mia Mihovilović u kategoriji do 70 kg te je u prvoj borbi došla do izražaja početna nervoza pred veliko natjecanje te gubi na wazari od kasnije zlatne Bjeloruskinje Novikave.

 

U repasažu s dva wazarija i zahvatom kontrole držanja Mia rutinski pobjeđuje Britanku Imrie i tek tada slijedi pravi ispit protiv Njemice s kojom Mia do sada ima negativan omjer od 0:2 u međusobnim borbama. Schneider nakon pola borbe pada na wazari, a pola minute nakon toga Mia izvrsno plasira polugu na ruci te je Njemica prisiljena predati borbu.

 

Slijedi sraz s Mađaricom Gergacz uz gromoglasnu podršku s tribina za domaću predstavnicu. Već nakon prve minute na semaforu je bio upisan wazari za Miu, a nedugo zatim, nakon još jednog bacanja, Mia ostvaruje zahvat držanja i pripreme za sljedeću borbu su mogle početi.

 

Borba za brončanu medalju protiv reprezentativke Sendra iz Andore je započela Mijinom dominacijom, ali nakon protivničkog napada, Mia ne reagira dobro te pada na ippon čime se nije ispunio san o medalji na Europskom Olimpijskom Festivalu Mladih te Mia osvaja 5. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

 

Hrvatska ženska reprezentacija je nastupila i na ekipnom dijelu natjecanja gdje je u prvom meču rezultatom 3:2 pobijedila reprezentaciju Njemačke. Od Ruskinja koje su na kraju natjecanja osvojile srebrnu medalju, tijesno gubimo rezultatom 3:2 te nam ždrijeb donosi jaku reprezentaciju Srbije u borbi za broncu. Nažalost i taj meč gubimo rezultatom 3:2 te ekipno osvajamo peto mjesto.

 

Više detalja je dostupno na mrežnim stranicama EJU pojedinačno i ekipno.

Fotografije se nalaze na klupskoj Facebook stranici.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.