Razgovor s trenerom sportskog vrtića

Razgovor s Antom Batinićem, trenerom sportskog vrtića Judo Kluba Kaštela:

  1. Zašto bi se djeca trebala početi baviti sa sportskim aktivnostima već pri ranijem uzrastu?

Odgovor:  Djeca bi se trebala početi baviti prilagođenim sportskim aktivnostima već od rane dobi prvenstveno zbog zdravlja, zdravijeg razvoja posture i mišićnih skupina te bolje  socijalizacije kao  kao uvod u sve  obaveze i izazove koji ih čekaju u nadolazećim  životnim razdobljima.

  1. Što je točno sportski vrtić i kako izgleda jedan vaš uobičajeni trening?

Odgovor: Sportski vrtić je dio programa Judo Kluba Kaštela gdje se provode treninzi za djecu u dobi od 3.5 – 5 godina. Treninzi su osmišljeni da  kroz zabavu i igru i  prilagođene   motoričke aktivnosti  utječemo na kompletan antropološki status naših malenih sportaša.

  1. Kako je raditi sa mališanima, da li možete izdvojiti posebne trenutke? 

Odgovor: Rad sa mališanima je poseban gušt u životu i radu trenera u sportskom klubu. Posebni trenutci su svakako doživljaji mališana na određene segmente treninga koji im se sviđaju, pri kojima ostvaruju pozitivne rezultate i prve medalje na poligonima koji se odrađuju dvaput godišnje.

  1. Što to roditelji mogu očekivati nakon vremenskog razdoblja od godine dana redovitog treninga djeteta?

Odgovor: Nakon godine dana redovnog treninga djeteta roditelji mogu očekivati puno lakšu prilagodbu djeteta na nadolazeće životne zadaće (vrtić, škola). Svakako da će biti i puno zadovoljniji po pitanju zdravlja i fizičkog statusa djeteta jer moderan način života ima jako negativan utjecaj  i na skladan rast i razvoj djece.

  1. Važnost roditelja na dječjem sportskom putu jako je velika. Kakva ulogu po vama imaju roditelji?

Odgovor: Roditelji imaju važnu ulogu na dječjem sportskom putu kao potpora   u svim  fazama života, uključujući uspone i padove, na način da bodre, ohrabruju i budu pozitivan primjer  svom  djetetu. Ukoliko postoje nekakva pitanja i nejasnoće vezana za sportski segment, uvijek mogu kontaktirati “drugog roditelja”, trenera.

  1. Roditelji iz cijelog grada i šire rado dovode djecu u “Judo Klub Kaštela”. Kako to objašnjavate?

Odgovor: Prvenstveno nam je drago što redovito imamo nove upise djece u Judo Klub Kaštela, od Solina do Trogira i djelomično Dalmatinske zagore. Razlog svemu tome je naš stručan kadar, kvalitetan program rada sa djecom, dobar odnos trenera prema djeci i roditeljima i tri lokacije treninga (Rudine, Radun, Primorski dolac), koje pružaju sve moderne uvjete treninga.

  1. Smatrate li da bi se djeca u ovim teškim vremenima izazvanim epidemiološkom krizom trebala više baviti sportom?

Odgovor: Po mom mišljenju djeca bi se u ovim vremenima pogođenim epidemiološkom krizom trebala više baviti sportom iz razloga što njihovo djetinjstvo brzo prolazi, a govorimo već o krizi koja je prisutna više od godinu dana i tko zna do kada će još trajati. Stojeći kod kuće, bez socijalne i fizičke aktivnosti (makar u prirodi), postoji velika mogućnost  rizika od pojave raznoraznih problema i asocijalnih pojava.

  1. Imate li za kraj razgovora kakvu poruku za djecu i roditelje?

Odgovor: Poruka za djecu i roditelje je da si ne dopustimo da nas ova epidemiološka kriza ugrozi, uspava i prožme na način da se ulijenimo. Budimo odgovorni na način da u svim nadolazećim životnim okolnostima, nedaćama, ali i pozitivnim, lijepim stvarima, uvijek budemo ono što jesmo, što nas Judo kao sport zapravo i uči. Marljivost, poštenje, čast, upornost i hrabrost.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.