10. rođendan kluba

Na današnji dan prije točno 10. godina osnovan je judo klub Kaštela na ideju prof. Boška Rozge. Puno toga smo od tada prošli, počevši od prvog treninga sa samo sedam članova i jednim trenerom, prvih položenih pojaseva u lipnju i osvojenih medalja u rujnu iste godine, putovanja starom cestom i spavanja u vrećama na strunjačama, prvog osvojenog pehara u travnju dvije godine kasnije, ali i ponekih suza zbog izgubljene borbe te svih ostalih događanja koja su nas ispunila neizmjernom srećom i veseljem. Ogroman trud, rad, entuzijazam i vizija su nas vodili da našim članovima omogućimo sve što možemo u tom trenutku, a oni su nam vraćali zalaganjem na treninzima te osvojenim medaljama i peharima.

Kroz klub je od početka do danas treniralo preko 1000 osoba, a danas brojimo oko 250 aktivnih članova koji treniraju u Rudinama, Radunu i Primorskom Docu pod paskom pet kvalificiranih i stručnih trenera. U desetogodišnjoj povijesti smo nastupali na 301 natjecanju te osvojili 2841 medaljuod čega 176 na prvenstvima Hrvatske i 114 pehara. Naši članovi su u raznim uzrastima osvajali medalje na Europskim kupovima te su sudjelovali na svjetskim i europskim prvenstvima kao i na Europskom olimpijskom festivalu mladeži. Danas smo aktualni ekipni juniorski i seniorski prvaci Hrvatske, a podizali smo zlatni pehar na prvenstvima Hrvatske za sve ostale uzraste kao i na školskom prvenstvu Hrvatske. 2019. godine smo osvojili Hrvatski judo superkup koji predstavlja uspješnost klubova zbrajanjem bodova sa svih natjecanja kroz cijelu godinu. Ponosni smo na najmlađe članove koji svake godine steknu znanje za položiti školski pojas pa je tako od osnutka kluba položeno 1315 KYU pojaseva, ali i 17 majstorskih crnih pojaseva.

U klubu smo uvijek brinuli o osobama s posebnim potrebama koje smo uključivali u standardni trenažni proces s ciljem maksimalne socijalizacije. Stoga smo ponosni da naši članovi redovito nastupaju i osvajaju odličja na Grand Prixevima, svjetskim i europskim prvenstvima za slijepe i slabovidne osobe kao i na Europskim para igrama mladih gdje je naš član bio stjegonoša. Vrhunac je svakako bio osvajanje 5. mjesta na Paraolimpijadi 2016. godine. Naši članovi su standardni reprezentativci Hrvatske i kategorizirani od perspektivnih do vrhunskih sportaša Hrvatskog olimpijskog i paraolimpijskog odbora.

Međutim, nisu medalje i pehari jedini kriterij uspješnosti kluba te danas sa zadovoljstvom i zahvalnošću možemo reći da smo jedna velika obitelj u kojoj se svakodnevno družimo i međusobno pomažemo jedni drugima. Nadalje, sretni smo kada naši članovi kluba upisuju najbolje škole i najcjenjenije fakultete te postignutom razinom obrazovanja postaju važni čimbenici u razvoju uspješnog društva u kojem živimo.

Želimo se zahvaliti apsolutno svima koji nas podržavaju od prvog dana, a to su Hrvatski judo savez, Judo savez Splitsko-dalmatinske županije, grad Kaštela, Zajednica športskih udruga Kaštela, svim sponzorima te svakom pojedinom roditelju i članu kluba bez kojih bi bilo gotovo nemoguće prebroditi teške trenutke. Vaša vjera u nas i naš rad nam je davala snagu da svaki put kada padnemo smognemo snage ustati i nastaviti se boriti još jače.

Obećajemo da ćemo s našim radom i zalaganjem za vas nastaviti i dalje te se veselimo što skorijem povratku u dvorane.

Sretan rođendan našem desetogodišnjaku!

Prvi trening u klubu, 17. siječnja 2011. godine
Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.