Mislav brončani na Europskom seniorskom kupu

U Dubrovniku je 13. – 14.04.2019 godine održan nikad brojniji Europski kup za seniore na kojem je sudjelovalo 235 natjecatelja iz 25 različitih zemalja. Iz našeg kluba pod vodstvom trenera Boška Rozge nastupila su četiri natjecatelja.

Prvog dana natjecanja Mislav Krček u snažnoj muškoj konkurenciji od 30 natjecatelja u kategoriji do 73 kilograma sve je iznenadio vrhunskim nastupom. Krček je do brončane medalje došao kroz pet sjajnih borbi, a dan je započeo ipponom protiv Švicarca Luethija. U drugom kolu bolji od njega je Crnogorac Marko Gušić koji odlazi do polufinala i Mislavu daje još jednu priliku. Krček tu priliku itekako koristi, te nastavlja prikazivati sjajan, eksplozivan judo.

Drugi dan turnira na strunjaču u kategoriji do 90 kg izlazi Ivan Rozga koji prvo kolo gubi od snažnog bosanskohercegovačkog  predstavnika Domagoja Marića koji ne prolazi sljedeće kolo te tu turnir za Ivana završava. U kategoriji do 81 kg od našeg Marina Vujića biva bolji srbijanski predstavnik Milan Bunčić, koji ulazi u polufinale i Marinu omogućava popravnu borbu protiv Vuka Eleza. Nakon duge borbe Marin gubi u “golden scoreu” i ostaje bez plasmana.

Ante Barać u kategoriji do 100 kg osvaja sjajno 7. mjesto. Prvo kolo nema sreće u borbi protiv Danila Pantića koji na kraju osvaja srebrenu medalju. U repasažu Ante pobjeđuje srpskog predstavnika Petra Čirkovića, no u sljedećoj borbi gubi od predstavnika Crne Gore Zvezdana Djukića.

Na natjecanju je sudio predstavnik našeg kluba Nenad Buzov.

Čestitke svima koji su sudjelovali!

Više detalja se nalazi na stranicama Europske judo unije, a galerija fotografija je dostupna klupskoj Facebook stranici.

Izvor dijela teksta: Hrvatski judo savez.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.