Europski kadetski kup Berlin

Berlin, 27. – 28.04.2019. g.

Kadeti: 352, Kadetkinje: 236, Ukupno natjecatelja: 588

Ukupno država: 32

 

Posljednji vikend u travnju bio je rezerviran za Europski kadetski kup u Berlinu gdje je nastupilo nešto manje od 600 kadetkinja i kadeta iz 32 države.

Trener Boško Rozga na ovo je natjecanje poveo četiri predstavnika našeg kluba koji su nastupali oba dana natjecanja. U subotu je na tatami izašao Nikola Zorotović u kategoriji do 55 kg i u prvoj borbi ne uspijeva savladati izraelskog reprezentativca Wolczaka, koji je nakon sedam borbi osvojio brončanu medalju.

 

Nikola nije imao popravnih borbi, ali je njegov kolega iz kategorije, Ivan Škomrlj, ubilježio vrlo dobar nastup uvjerljivo pobijedivši ipponima u prve dvije borbe. Redom su padali Portugalac Duarte, a potom i domaći predstavnik Nijemac Murawski. Pobjednik kategorije Izraelac Alhazov, Ivanu nije dao previše šansi. Četvrtu borbu je Ivan imao s brazilskim predstavnikom Augustom, ali opet bez uspjeha te tu natjecanje za Ivana zavšava.

 

Roko Škomrlj je odlično otvorio natjecanje u kategoriji do 66 kg ipponom svladavši Austrijanca Poscha. Nepremostiva prepreka u drugom kolu bio je Nijemac Abeltshauser koji ne uspijeva doći do polufinala te time Roku osigurati popravne borbe.

 

U nedjelju su nastupali borci viših kategorija te tako Luka Milin u kategoriji do 81 kg u prvom kolu nije uspio pobijediti Francuza Aregba. Popravna borba donijela je meč s nizozemskim predstavnikom Van Herkom koji je bio bolji za jedan wazari.

 

Više detalja se nalazi na stranicama Europske judo unije, a galeriju fotografija pogledajte na klupskoj Facebook stranici.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.