Lucija Brešković peta na Paraolimpijadi

U BORBI ZA BRONCU IZGUBILA NA YUKO

Mlada kaštelanska judašica Lucija Brešković na svom prvom nastupu na Paraolipijskim igrama nije uspjela doći do medalje, no osvojila je izuzetno vrijedno peto mjesto, koje je, ako se zna da do sada nije imala iskustava na ovako velikim natjecanjima te da se za Paraolimpijadu pripremala tek šest mjeseci, a njene protivnice i četiri godine, vrijedno kao i zlatna medalja.

Voljom ždrijeba u svom prvom meču u Carioca Areni u Rio de Janeiru, Lucija Brešković snage je odmjerila s iskusnom Mađaricom, koja iza sebe ima cijeli niz trofejnih nastupa na velikim natjecanjima, Nikolett Szabo. Upravo je iskustvo Mađarice odnijelo prevagu na njenu stranu, iako je Lucija tri minute bila bolja i aktivnija, no 50 sekundi prije kraja došlo je do obrata.
– Bila je to dobra i ravnopravna borba, ali 50 sekundi prije kraja Mađarica me primila za nogu što nije dopušteno. To je vidio jedan sudac, nažalost ne i dva i ona je iz te akcije došla do wazarija. U posljednjoj minuti sam pokušala nadoknaditi zaostatak, išla sam naprijed, ali nisam uspjela i Szabo je upisala još jedan wazari – komentirala je Lucija borbu hrvatskim novinarima.

Potom je Kaštelanka, koja nastupa u konkurenciji slabovidnih osoba do 70 kg, u repasažu ipponom pobijedila Britanku Nataliu Greenhough izborivši borbu za treće mjesto.

– U ovoj je borbi bilo bolje. Protivnica je bila čvrsta i radila je dobar defanzivni blok. Na početku je Lucija malo srljala, iako nije bio takav dogovor. Poslije je kontrolirala borbu i s dva bacanja stigla do pobjede – rekao je o drugoj borbi Lucijin trener Boško Rozga.

Pred Lucijom je bila borba za broncu odnosno borba protiv Naomi Soazo iz Venezuele, no Kaštelanka je izgubila za jedan yuko ili kako su komentirale njene kolege u Rudinama, za jedan milimetar izmakla joj je medalja.
Svakako treba napomenuti da će Lucija nastupom u Riju ostati upisana u analima olimpijskog sporta kao prva hrvatska judašica u povijesti Paraolimpijskih igara.

 

Napomena: Tekst preuzet s Portala grada Kaštela.

 

Facebook Comments
Možete napisati komentar , ili link sa vaše stranice.

Napišite komentar