JK Kaštela bez uspjeha na Europskom judo kupu

Dvorana Gospino polje, Dubrovnik, 02.04.-03.04.2016.
U dvorani Gospino polje u Dubrovniku u vikendu iza nas, pred gotovo 800 gledatelja, održan je Europski judo kup za seniorke i seniore na kojemu su nastupile 23 zemlje sa ukupno 209 natjecatelja. Hrvatska je ukupno na prvom mjestu sa osvojenih 17 medalja.

Dvoje predstavnika našega kluba nažalost nema svoj doprinos u broju medalja za Hrvatsku. Martina Žarković u kategoriji do 52 kilograma izgubila je prvu borbu protiv Austrijanke Nicole Herbst, a Ante Batinić u kategoriji iznad 100 kilograma prvu borbu izgubio je od Jovana Pekovića iz Crne Gore. Unatoč neželjenom rezultatu, dvoje naših seniora na tatamiju je pokazalo borbenost i dobru formu, pa ćemo ovaj put neuspjeh pripisati lošoj sreći.

Najviše uspjeha na natjecanju polučili su Rusi, a ime koje je serijom od četiri ippona u prvih pet nastupa zaintrigiralo puno gledalište je Alim Gadanov, od kojega je ipak na kraju bio bolji sunarodnjak Mikhail Nanii.

Čestitamo Topolovec Tihei, Matić Brigiti i Šutalo Ivani na zlatnim medaljama, kao i  svima koji su odličnim nastupima Hrvatskoj donijeli medalje i još jednom potvrdili snagu juda u Hrvatskoj.

 

 

Facebook Comments
Možete napisati komentar , ili link sa vaše stranice.

Napišite komentar