Jelena zlatna na Europskim igrama

Sjajne vijesti nam stižu iz Finskog grada Pajulahtia gdje su se proteklog tjedna od 25. lipnja do 2. srpnja održale Europske Para Igre za mlade na kojima je uz pratnju trenera Boška Rozge nastupila naša predstavnica Jelena Brešković te osvojila sjajno prvo mjesto.

U organizaciji Europskog Paraolimpijskog odbora, igre se održavaju već osam godina te im je cilj omogućiti mladim sportašima početak njihovog Paraolimpijskog života. Samo natjecanje namijenjeno je za mlade od 13 do 23 godine, a mnogi ovo natjecanje vide kao jedan od prvih koraka na njihovom putu ka profesionalnoj sportskoj karijeri.

Naša Jelena bavi se judom već osam godina i jedna je od najvjernijih članica kluba. Jelenin put do uspjeha nije bio nimalo lagan. Uz postotak vida od samo deset posto, Jelena ne nailazi na veće poteškoće u obavljanju svakodnevnih obaveza pa tako ni u treniranju. Na prošlogodišnjim igrama došla je nadomak zlatne medalje, a ove godine je to popravila slavivši u kategoriji do 57 kilograma protiv Njemice Gine-Marie Eichoff na „ippon“ u svega par sekundi te Talijanke Asie Giordano također na „ippon“. Na kraju natjecanja proglašena je najboljom natjecateljicom turnira i imala veliku čast nositi Hrvatsku zastavu na zatvaranju igara. Uz samo natjecanje imala je priliku odraditi seriju treninga s djevojkama iz svoje kategorije te steći nova iskustva i prijateljstva.

Jelu sada čeka kratka pauza, a nakon toga nastavlja s jakim treninzima i daljnjim natjecanjima kojima će probat izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Velike čestitke Jeleni i treneru.

Više detalja možete pronaći na stranicma Europskih Para Igara.

Galerija fotografija dostupna je na klupskoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.