Ivan deveti u Sarajevu

U gradu Sarajevu se od  06.07. do 07.07.2019. održao Europski kup za juniore i juniorke. Iz našeg kluba, pod vodstvom trenera Boška Rozge, nastupili su Marin Vujić, Petar Grabić i Ivan Rozga. Na natjecanju je nastupilo 237 natjecatelja od čega 80 juniorki i 157 juniora iz 25 različitih država.

U kategoriji do 81 kilogram imali smo dva predstavnika. Prvi na strunjaču je izašao Marin Vujić koji u prvoj borbi ne uspijeva savladati belgijskog predstavnika Karela Fouberta te gubi na „ippon“. Nažalost Foubert ne uspijeva doći do polufinala i osigurati Marinu popravne borbe pa natjecanje za njega tu završava.

Drugi predstavnik u toj kategoriji bio je Petar Grabić. Petra ždrijeb nije pomazio pa mu je prvo kolo dodijelio bosanskohercegovačkog predstavnika Božidara Vučurevića koji iza sebe ima peto mjesto s Europskog prvenstva i dvije medalje sa europskih kupova. Petar se dobro drži cijelu borbu, međutim u zadnjoj minuti borbe njegova koncetracija popušta te radi grešku koja ga je koštala pobjede. Božidar je svojim ulaskom u polufinale Petru osigurao popravnu borbu koju Petar nije dobro iskoristio i izgubio na „ippon“ od francuskog predstavnika Tiziea Gnamiena.

U kategoriji do 90 kilograma Ivan Rozga je u prvoj borbi slavio protiv bosanskohercegovačkog predstavnika Karla Šimičića na „ippon“ nakon manje od tri minute borbe. U drugom kolu je bio bolji od Nizozemca Larsa Van der Burga. Nakon duge i naporne borbe koja se odvukla u „golden score“, Ivan je taktički nadmudrio Larsa i natjerao ga na tri kazne koje su mu donijele pobjedu. U trećoj borbi Ivana je dočekao srpski predstavnik Darko Brašnjović koji za sebe ima zavidne rezultate sa prijašnjih Europskih kupova i veliko iskustvo. Nakon četiri minute je to iskustvo i presudilo. Poslije dvije minute borbe Ivan pada na „wazzari“ te protivnik to vodstvo čuva do kraja borbe. U popravnoj borbi nasuprot Ivana je stao bugarski predstavnik Georgi Diniev. Ivan se dobro drži do treće minute borbe kada počinje prevladavati umor i Ivan pada na „ippon“ te gubi borbu.

Iako su borci ostali bez medalje, pokazali su veliku zrelost u borbama i skupili dobra iskustva. Sada ih očekuju pripreme reprezentacije u Delnicama, a nakon toga nadamo se odličjima sa predstojećih natjecanja.

Više detalja možete pronaći na stranicama Europske judo unije.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.