IBSA Grand Prix Tashkent

Glavni grad Uzbekistana je bio domaćin IBSA Grand prixa na kojem je nastupilo 175 slabovidnih judašica i judaša iz 35 zemalja.

Boje Hrvatske reprezentacije su branile sestre Brešković pod vodstvom trenera i izbornika Boška Rozge.

Kako se za vikend održao Grand prix u regularnom judu na kojem je Hrvatska osvojila jednu brončanu medalju, natjecanje za slijepe i slabovidne je bilo na programu u ponedjeljak 23. i utorak 24. rujna.

Jelena Brešković je u kategoriji do 57 kg nastupila protiv Irine Frolove iz Rusije protiv koje nije uspjela iskoristiti dvije izgledne prilike za završiti borbu u shime wazi. U nastavku vrlo izjednačene borbe Jelena radi grešku i pada na ippon te nema popravnih borbi.

Luciji je ždrijeb u prvom kolu dodijelio domaću predstavnicu Aliboevu s kojom se već borila u svibnju ove godine na Grand Prixu u Bakuu. Ovaj put je borba bila neizvjesna do samog kraja, ali pobjeda ipak odlazi na stranu Uzbekistanke koja natjecanje završava sa srebrnom medaljom.

U repasažnoj borbi je Luciju čekala trostruka Olimpijska pobjednica Herrera Gomez iz Španjolske. Nakon produžetaka i više od šest minuta iscrpljujuće borbe, iskustvo je presudilo te je Lucija dobila treću kaznu zbog čega gubi borbu. Iako je bila blizu pobjede, Lucija je prekinula niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima. Međutim, s obzirom na trenutačnu formu, možemo biti jako zadovoljni prikazanim na ovom Grand Prixu.

Više detalja je dostupno ovdje, a fotografije možete pogledati na klupskoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.