Europski juniorski kup Leibnitz

Leibnitz (AUT), 02. – 03.06.2018. g.

Juniori: 378, Juniorke: 202, Ukupno natjecatelja: 580

Ukupan broj zemalja sudionica: 39

Protekloga vikenda, naši Mia Mihovilović i Marin Vujić pod vodstvom trenera Boška Rozge uputili su se na Europski juniorski kup u austrijski grad Leibnitz. Predstavilo se 39 zemalja s ukupno 580 natjecatelja. Mia je nastupila u kategoriji do 70 kg zajedno sa još 26 natjecateljica, a Marin u kategoriji do 81 kg u kojoj su snage odmjerila 63 juniora.

Mia je započela natjecanje prvoga dana borivši se sa Turkinjom Semanur Erdogan koja je sebi osigurala peto mjesto na ovom natjecanju. U teškoj borbi u kojoj je naša Mia dala sve od sebe, protivnica ju je uspjela svladati ipponom. Ni u narednoj borbi nije imala sreće protiv Nizozemke Jessice Gorissen u kojoj je također bio presudan ippon. Tu je za našu Miu natjecanje nažalost završilo. Nizozemka je zauzela deveto mjesto.

U jakoj konkurenciji Marin je nastupio drugoga dana natjecanja. Presudan je bio ippon koji mu je zadao slovenski protivnik Alen Vučina. Daljnjih borbi za Marina nije bilo.

Bez obzira na izostanak značajnijih rezultata, sudjelovanje na Eurospkim kupovima veliko je iskustvo koje naše natjecatelje gradi kao sportaše i daje im dobra i ona malo manje dobra iskustva koja mogu iskoristiti na tatamiju na nekom narednom natjecanju. Pokazanim u borbama, potvrdili su kako u budućnosti mogu konkurirati na europskoj sceni.

Više detalja na stranicama Europske judo unije.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.