Dva peta mjesta na Europskom kadetskom kupu

EUROPSKI KADETSKI KUP KOPER

Koper (SLO), 27. – 28.10.2018. g.

Kadeti: 203, Kadetkinje: 114, Ukupno natjecatelja: 317

Ukupan broj zemalja sudionica: 27

 

Protekloga vikenda, naši natjecatelji pod vodstvom trenera Boška Rozge i Ante Batinića uputili su se na Europski kadetski kup u slovenski grad Koper. Na natjecanju je sudjelovalo 317 kadetkinja i kadeta iz 27 europskih država.

U subotu je na tatami izašao Nikola Zorotović u kategoriji do 50 kg koji se plasirao na peto mjesto. U prvoj bobi je wazarijem pobijedio talijana Tozzu, ali je u sljedećoj zaustavljen od kasnije brončanog austrijanca Auera. Potom Nikola niže dvije uzastopne pobjede i to ipponom protiv norvežanina Moelnaa te britanca Drewa. U borbi za treće mjesto protiv mađara Barczikaya, Nikola je suvereno vodio borbu prve dvije minute, ali jedna njegova pogreška je bila dovoljna da ga protivnik baci na ippon te da Nikola ostane na korak do odličja. Prvi dan su nastupali i Ivan Škomrlj u kategoriji do 55 kg te Mate Rajčić i Roko Škomrlj u kategoriji do 66 kg. Svi su zaustavljeni već u prvom kolu i to redom od talijana De Nardija, slovenca Zaveca i mađara Vikola.

 

U nedjelju je od naših predstavnika samo Roberto Raca u kategoriji preko 90 kg ostvario plasman na peto mjesto. U prvom kolu je ukrajinac Plakhotnyk bio dominantniji te odnosi pobjedu, ali Roberto već u drugoj borbi pokazuje svoju kvalitetu svladavši slovenca Pogorevca. Borba za broncu protiv Tadića iz BiH je bila neizvjesna prve dvije minute, ali Robertovu grešku protivnik kažnjava te tako i Roberto ostaje nadomak medalje.

Na borilište su još izašli Petar Grabić u kategoriji do 73 kg koji gubi wazarijem od argentinca Diessla, Nikola Botić u kategoriji do 81 kg kojeg je poljski predstavnik Szynalski savladao ipponom te u kategoriji do 90 kg Ivan Rozga i Petar Vujić koji nisu uspjeli pobijediti srbina Stojkova i slovenca Vezjaka.

 

Naše cure su predstavljale Maja Franić u kategoriji do 70 kg koja je izgubila od čehinje Voriskove, i Nika Perišić u kategoriji preko 70 kg od koje je bila bolja slovenka Tomažič. Popravnih borbi ni za jednu od njih dvije nije bilo te time završava njihov nastup na ovom Europskom kupu.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.