Obilježen Svjetski judo dan

SVJETSKI JUDO DAN

U nedjelju 28. listopada, na rođendan utemeljitelja juda, Jigoro Kana, obilježava se Svjetski judo dan. Judo klubovi diljem Hrvatske obilježili su taj dan brojnim aktivnostima, a ovogodišnja tema je PRIJATELJSTVO.

JK Kaštela ga je obilježio radionicama na satima tjelesnog odgoja koje su se održale u petak 26. listopada 2018. godine u Osnovnoj školi prof. Filipa Lukasa u Kaštel Starom. Radionice su bile u terminu jutarnje i popodnevne školske smjene, a korištena je cijela školska dvorana u periodu od 9 do 17 sati. U dvorani smo postavili tatami borilište veličine 5×5 m2 kao i 10 komada gimnastičkih strunjača koje su služile za demonstraciju juda.

Provoditelj radionice je bio trener JK Kaštela Nenad Buzov, trener juda Hrvatske Olimpijske Akademije.

 

Pred učenicima iz 15-ak razreda osnovne škole (od prvog do osmog), što je činilo ukupno preko 400 djece, koji su dolazili ovisno o vremenu njihovog sata tjelesnog odgoja, prezentiran je judo sport u cijelosti te su članovi JK Kaštela izvodili demonstracije judo tehnika.

 

Prezentacija se sastojala od nekoliko vrsti vježbi prilagođenih pojedinom uzrastu. Nižim razredima se veći dio sata sastojao od vježbi za koordinaciju nogu na koordinacijskim ljestvama, čunjevima i markerima, dok su viši razredi osim elemenata gimnastike poput koluta naprijed i natrag pokušali izvesti i pad naprijed. Na koncu su učenici vježbali razne tehnike iz kategorije nožnih bacanja.

 

Galeriju fotografija pogledajte na klupskim Facebook stranicama.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.