Bez plasmana na Europskom kupu u Češkim Teplicama

Protekli vikend, 16. i 17. travnja održan je Europski kadetski kup u Češkom gradu Teplice. Među 29 Europskih država te čak 736 natjecateljica i natjecatelja nastupala je i Hrvatska reprezentacija s brojkom od 28 članova, a dvoje od njih su iz JK Kaštela i to Mia Mihovilović i Nina Jurić pod vodstvom trenera Ante Batinića.

Mia je u kategoriji do 70 kg prvo kolo bila slobodna dok se u drugom kolu susreće s Njemicom Marlene Galandi od koje nakon pola borbe gubi na ippon. Kako Garlandi napreduje sve do finala, Mia ima popravnu borbu te u repasažu odmjerava snage s Nizozemskom Esme Nalbat koju iako baca na yuko u konačnici gubi na ippon.

Nina u prvom kolu teške kategorije preko 70 kg lako pobjeđuje predstavnicu Švedske Maju Tofilovski bacivši je na ippon. U drugom kolu Gruzijka Sophio Somkhishvili, koja je osvojila brončanu medalju, je na koncu prevelik zalogaj za našu Ninu te time okončava nastup u Češkoj.

Hrvatska reprezentacija je na izrazito jakom natjecanju osvojila tri srebrne medalje te plasmane na peto, sedmo i deveto mjesto.

Na trening kampu koji će trajati do utorka, će zajedno s Ninom i Miom trenirati i Martina Žarković, a sve pod paskom trenera Batinića.

Više detalja je dostupno na mrežnim stranicama Europske judo unije.

 

Facebook Comments
Možete napisati komentar , ili link sa vaše stranice.

Napišite komentar