Održano predavanje “Zdrava prehrana kod sportaša”

Povodom Svjetskog dana zdravlja, koji se obilježava u travnju mjesecu pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, u dvorani našeg kluba u Rudinama održano je predavanje o zdravom načinu prehrane kod sportaša.

Svjetski dan zdravlja inače se obilježava od 1950. godine, s ciljem izgradnje svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koja su briga Svjetske zdravstvene organizacije.

Predavanju u Rudinama nazočilo je oko sedamdesetak zainteresiranih, među njima i članovi kluba od 1 do 4 razreda osnovne škole kao i njihovi roditelji, te ostali prijatelji kluba. Predavanje je održala voditeljica Odjela za promicanje zdravlja i prevenciju bolesti mr. Ivana Bočina, dr. med., spec. javnog zdravstva iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, a prisutna je bila i mr. sc. Josipa Glavaš, dr. med., spec. školske medicine.

Po završetku ovog poučnog predavanja, judaši Ante Topić i Ante Batinić su izveli demonstraciju tehnika juda, a potom su prisutnima podijeljene prigodne majice s natpisom „BIRAM ZDRAVLJE“ koje je donirao Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Možete napisati komentar , ili link sa vaše stranice.

Napišite komentar