Obilježen treći rođendan kluba

Iako je njihov klub jedan od najmlađih sportskih klubova u gradu, članovi judo kluba Kaštela proteklih su 12 mjeseci imali razloga za zadovoljstvo, prvenstveno zbog uspjeha na natjecanjima, rada s mladima, međusobnom druženju i suradnji s brojnim prijateljima, a o svemu tome govorilo se u petak navečer u dvorani centra Mir u Rudinama, na proslavi 3. rođendana ovog kluba.

– Još smo mladi, ali svakim smo danom sve bolji. Ova treća godina donijela nam je mnogo dobrih stvari, kako u rezultatskom tako i u organizacijskom smislu. Iako nemamo dugu tradiciju, ostali klubovi na natjecanjima pokazuju poštovanje prema našem radu i uspjesima, a mi se možemo pohvaliti da smo u pojedinim uzrastima ravnopravni s
većinom ostalih klubova. Pred nama je zanimljiva budućnost, u kojoj očekujem da sadašnja generacija dječaka i djevojčica iz ovog kluba, za nekoliko godina ostvare vrhunske rezultate u seniorskoj konkurenciji – kazao je ove večeri prvi čovjek kluba Boško Rozga, koji se u svom govoru posebno zahvalio roditeljima i prijateljima koji, kako je kazao, daju sebe u rad i život kluba.

Posebne nagrade ove večeri primili su najbolji judaši JK Kaštela u proteklih 12 mjeseci, prvi državni prvak u konkurenciji dječaka iz ovog kluba Nikola Zorotović, viceprvakinja Hrvatske za djevojčice Mia Mihovilović, trećeplasirana na prvenstvu države za mlađe seniorke Lucija Brešković te Martina Žarković koja je na juniorskom prvenstvu Hrvatske osvojila broncu. Mladi judaši nagrade su primili iz ruku prof.dr.sc. Saše Krstulovića s Kineziološkog fakulteta u Splitu.

Kao i na proslavama prethodna dva rođendana i ove su godine dodijeljene zahvalnice onima koji su pomogli rad kluba, a ove godine ta je čast pripala Nautic radio Kaštela, Perutnini Ptuj, knjižari Skripta, don Mati Škaričiću, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Zajednici sportskih udruga Kaštela te nezavisnoj listi Sandre Russo, koja je nakon prošlih
lokalnih izbora, novac neutrošen u kampanji donirala za rad kluba.

Mirko Parčina, predsjednik ZŠU Kaštela ove je večeri kazao kako mnogi često prigovaraju kako u Kaštelima ima previše sportskih udruga, no kako ih po njegovom mišljenju nije nikad previše.

– Često nam kažu da imamo previše klubova u gradu, ali pitam ja vas kako bi u sport uključili ovoliko djece da nema dovoljno klubova. Nekad se je broj djece, koja su se u Kaštelima bavila sportom, brojao u stotinama, danas se sportom bavi nekoliko tisuća djece i mladih, a da imamo bolje uvjete sigurno bi ih bilo i još više – tvrdi Parčina, koji je pohvalio Boška Rozgu, u čijim je počecima bavljenja judom sudjelovao, kao odličnog judo učenika, natjecatelja, trenera i organizatora.

Inače JK Kaštela brojio je oko 170 članova, a od nedavno pridružila im se i sekcija Radun, koja je do sada nastupala u sklopu JK Student iz Splita, te se broj članova popeo na 200. A kako izgledaju neke od judo vještina gostima su ove večeri demonstrirali mladi članovi kluba, pod voditeljskom rukom trenera Ante Topića i Ante Batinića. Posebno veliki pljesak zaslužili su trener Ante Topić i mlada Martina Žarković pokazavši elemente samoobrane u judu.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Na našem Youtube kanalu pogledajte demonstraciju juda, demonstraciju samoobrane kao i TV priloge u režiji Kaštelanskog Šušura i Kronike grada Kaštela.

 

Facebook Comments
Možete napisati komentar , ili link sa vaše stranice.

Napišite komentar