Nika perspektivna, Lucija najbolja sportašica grada Kaštela

PROGLAŠENJE NAJBOLJIH KAŠTELANSKIH SPORTAŠA
Najbolji sportaš Kaštela u 2015. godini je judaš Mislav Ljubenkov, a najbolja sportašica je judašica Lucija Brešković, odlučila je tako Komisija za izbor najboljih sportaša, koju su činili kaštelanski sportski djelatnici i novinari.

Nagrade najboljim sportašima uručene su na prigodnoj svečanosti upriličenoj u dvorcu Vitturi, a ovom prilikom pokazalo se da su Kaštela grad odbojke i juda, jer su nagrade za najbolje ekipe pripale OK Mladost Marina Kaštela u muškoj te ekipi OK Marina Kaštela u ženskoj konkurenciji. Najboljim trenerom i ove je godine proglašen Ivan Rančić, trener OK Mladost Marina Kaštela, a i posebna nagrada za dugogodišnji rad u sportu pripala je nekadašnjem odbojkašu, Tonću Stipkovu. Jedini dobitnik, koji nije iz juda ili odbojke, ove je godine pomorsko športsko ribolovno društvo Gojača, koje je dobilo posebno priznanje za 40 godina uspješnog djelovanja.

Mislav Ljubenkov, član JK Dalmacijacement, titulu najboljeg sportaša ponio je za osvojeno drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske, treće mjesto na Europskom kupu u Dubrovniku te peto mjesto na Europskom kupu u Sloveniji.
Judašica JK Kaštela, Lucija Brešković, prošle je godine, između ostalog,  osvojila treće mjesto na Europskom prvenstvu za slijepe i slabovidne osobe, treće mjesto na studentskom prvenstvu Hrvatske te treće mjesto na prvenstvu države za mlađe seniorke. Luciji je ujedno uručena pozivnica za sudjelovanje na 15. Paraplimpijskim igrama, koje će se u rujnu održati u Brazilu.
OK Mladost Marina Kaštela u prošloj godini može se pohvaliti titulom seniorskih prvaka države te su bili finalisti Kupa.
Odbojkašice Marine Kaštela također su bile finalistice Kupa, a odbojkašku sezonu završile su na trećem mjestu.
Odbojkaški trener Ivan Rančić, koji je najboljim trenerom bio proglašen i u nekoliko godina ranije, jedini je trener koji je titulu državnog prvaka sa svojom momčadi ponio četiri godine zaredom.

U ime svih nagrađenih Zajednici športskih udruga i Gradu Kaštela, u izuzetno emotivnom govoru, usporedivši nagradu koju je dobio, sa filmskim Oskarom i glazbenim Porinom, zahvalio je nekadašnji odbojkaš i dugogodišnji sportski djelatnik, Tonći Stipkov.

Nagrade ovogodišnjim dobitnicima uručili su dogradonačelnici Zoran Bonacin i Mili Novak, predsjednik Gradskog vijeća Denis Ivanović, pročelnica Sandra Zokić te kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić, koji je pozdravio sve nazočne, a čestitke je uputio, ne samo nagrađenima, već i svim kaštelanskim sportašima i sportskim djelatnicima. Sve goste u ime ZŠU pozdravila je Mirjana Milić.

Kao i u godinama ranije i ove je godine cijeli niz mladih sportaša, iz 24 kluba, dobio priznanja kao perspektivni sportaši, a priznanja su im uručili predstavnici ZSU Mirjana Milić i Ante Topić.
To su: Franko Krešo, Matej Lovrić, Marin Jerkunica, Tonči Antunović, Nikola Grabić, Antonio Pelja, Jakša Bratinčević, Ivan Maleš, Antonio Karaman, Luka Marinić, Ivan Đirlić, Bože Vukorepa, Sarah Pastuović, Bruna Ana Vranković, Hana Grizelj, Marin Grgantov, Juraj Delić, Marko Ćosić, Nino Pruže, Marija Čatelov, Paula Varnica, Mihaela Alfirević, Matea Ljubić, Ivan Tokić, Nina Bandić, Ante Kuliš, Josip Čavka, Mia Beneš, Mihael Baričević, Nika Perišić, Marko Brkić, Tina Puškarić, Petra Škokić, Niko Bojčić, Sandra Pavković, Ema Kopač, Paula Kraljević, Lara Franjić, Angela Kalpić, Vana Đolić, Ema Kurtović, Ivana Stojan, Petra Rajčić, Ivan Bočina, Antea Petrović i Ivan Tomaš.

Proglašenju najboljih kaštelanskih sportaša nazočili su i predstavnici Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu,prodekan za poslovnu politiku i financije, Dražen Čular te prodekan za znanost Zoran Grgantov, koji su ovom prilikom perspektivnim sportašima Niki Perišić iz judo kluba Kaštela i Ivanu Tokiću iz kluba dizača utega Kaštela, uručili nagrade od po tisuću kuna.

Dodjelu nagrada najboljim sportašima uveličala je ženska klapa Neverin, a cijeli program vodila je Marijana Vulas.

Iz našeg kluba još je bio nominiran Boško Rozga za najuspješnijeg trenera te Ante Topić za najboljeg sportaša gradaKaštela.

Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Napomena: Tekst je preuzet s mrežnih stranica Portala grada Kaštela.

 

Facebook Comments
Možete napisati komentar , ili link sa vaše stranice.

Napišite komentar