Studentsko prvenstvo Hrvatske

Osnovna škola Ive Andrića – Zagreb, 12.05.2019. g.

Studenti: 38, Studentice: 12, Ukupno natjecatelja: 50

Ukupan broj Sveučilišta: 8

 

Prošlog vikenda troje naših članova je u Zagrebu predstavljalo svoja sveučilišta na Studentskom prvenstvu Hrvatske. Na prvenstvu je nastupilo 50 natjecatelja (m: 38; ž: 12) s osam sveučilišta iz Republike Hrvatske.

Prva je strunjaču izašla Martina Žarković u kategoriji do 52 kg. Predstavljajući Sveučilište u Zadru Martina je s tri pobjede i jednim porazom sebi osigurala srebrnu medalju. Martina je na wazzari pobijedila predstavnicu Zagrebačkog Sveučilišta Demi Lisjak. Bruna Bilić sa Dubrovačkog Sveučilišta je protiv Martine slavila na ippon, a preostale dvije protivnice Martina je rutinski pobijedila ipponom.

 

Nina Jurić, koja je također predstavljala Zadarsko Sveučilište, u kategoriji preko 78 kg je osvojila treće mjesto. Nina se agresivno borila cijelu borbu, ali je na kraju izgubila od Katarine Lucije Vuković dok je u drugoj borbi od nje bila bolja Zrinka Miočić sa Splitskog Sveučilišta.

 

Ivan Stojković je u prvoj borbi na ippon izgubio od Knezovića koji je predstavljao Zagrebačko Sveučilište. U drugoj borbi, od Ivana je bolji bio pobjednik kategorije Josip Kokeza, sa Splitskog Sveučilišta, a u trećoj borbi ga je nadmudrio Stipe Šestan koji je predstavljao Sveučilište u Zagrebu. Na kraju je Ivanu pripala brončana medalja.

 

Galerija fotografija se nalazi na klupskoj Facebook stranici.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.