Odličan nastup Bruna Rozge na Europskom kadetskom prvenstvu

Poreč, 23. – 26. lipnja 2022.

Trećeg dana Europskog judo prvenstva za kadete u Poreču nastupilo je šest hrvatskih predstavnika, a najbliže borbi za medalju došli su Marćelina Vranješ, preko 70 kilograma, te Bruno Rozga, do 81 kilograma.
S puno energije ušli su i judaši u natjecanje. Bruno Rozga (do 81 kg) na je pobijedio Luksemburžanina Weltera, kao i Marko Božić (do 90 kg) Slovenca Razgoršeka te Goran Višnjić (do 90 kg) protiv Gruzijca Alapišvilija. U nastavku natjecanja sva trojica su upisali poraze, a Višnjić i Rozga su imali šanse kroz repasaž doći do bronce.
Višnjić je zapeo protiv Nijemca Dukowa, dok je Rozga bio blizu pobjede protiv Austrijanca Proella. U izjednačenoj borbi Proell se bolje snašao u “golden scoreu” i prošao dalje. Ivan Brnada (do 81 kg) je krenuo wazarijem protiv Kraaka, ali Nizozemac hvata ritam i na kraju prolazi dalje.

– Najviše smo očekivali od trećeg dana i iako smo ostvarili jedan plasman, 7. mjesto, sportska želja je uvijek medalja. Vidjelo se i danas koliko su nam kadeti napredovali u godinu dana, nedostajalo je iskustva, nekad i strpljenja, a najbliže borbama za broncu su bili Marćelina Vranješ i Bruno Rozga. Međutim, i svi drugi su dali sve od sebe, ali danas kao da nije bio naš dan. Sutra nas očekuje timsko natjecanje u kojem borci često znaju dati i više od svojih objektivnih mogućnosti i zato se veselimo novom nastupu reprezentacije – rekao je izbornik kadetske reprezentacije, Boško Rozga.

Više na https://judo.hr/new/2372 i

https://www.eju.net/event/european-judo-championships-cadets-porec-2022/223993/

Napomena: tekst preuzet s www.judo.hr

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.