Nikola i Ivan s plasmanom na Europskom kupu

Od 6. do 7. travnja naši članovi Nikola Zorotović, Mislav Krček, Roko Škomrlj, Ivan Brnada, Luka Milin, Luka Zorotović i Ivan Rozga sudjelovali su na Europskom seniorskom kupu u kategorijama do 66 kg / 73 kg / 81 kg/ 100 kg, na natjecanju u Dubrovniku. Nikola i Ivan su završili na vrlo dobrom sedmom mjestu uz fantastične i uzbudljive borbe. Na ovom velikom međunarodnom kupu sudjelovalo je 350 judoka iz 28 zemalja.

Nikola Zorotović je prvu borbu dobio Švicarca Samuela Waizeneggera, nakon čega je u idućem krugu nastavio pobjednički niz protiv Austrijanca Patricka Hinterbergera. U šesnaestini finala je savladao Njemca Davida Ickesa, ali je u nastavku natjecanja nažalost izgubio od Talijana Luce Caggiana kako bi u prvom repasažu iskoristio šansu i porazio Crnogorca Petra Radovića, a u posljednom repasažu je bolji bio Nizozemac Nancoa Krijthea.
Ivan Rozga je u prvom meču pobijedio Domagoja Marića iz Bosne i Hercegovine, ali u nastavku turnira u šesnaestini finala je poražen od Njemca Kiliana Kappelmeiera te je svoj put nastavio u repasažu pobjedivši Crnogorca Andriju Martinovića. Na kraju je izgubio od Britanca Olivera Barratta te se plasirao na sedmo mjesto.
Naš Roko Škomrlj je uspio pobijediti jednu borbu protiv Moldavca Andriana Vestea, ali je poslije izgubio od Izraelca Rama Rahmania te nije imao popravnih borbi. Ostali naši članovi Mislav Krček, Luka Zorotović, Ivan Brnada i Luka Milin ostali su također bez plasmana. Mislav je izgubio od Nizozemca Thoma Hensensa, Luka Zorotović nije uspio savladati Srbina Vukana Stanimirovića, Srbin Dušan Šarić je bio bolji od Ivana Brnade i za kraj Luka Milin je pobjedu predao u ruke Njemca Markusa Seiferta.
Iz kluba kao stručna podrška putovali su trener Boško Rozga, dok su Nenad Buzov i Julija Kapetanović bili dio organizacijskog tima, a Katerina Nikoloska je sudila borbe.

Fotografije su dostupne na klupskoj Facebook stranici i Instagramu.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.