Mia osvojila zlatnu medalju na Europskom kupu

EUROPSKI KADETSKI KUP PLOIESTI (RUMUNJSKA), 07.05.2017

Mia Mihovilović je danas ispisala novu stranicu povijesti našeg kluba osvojivši prvu medalju na Europskim kupovima i to odmah onu najsjajniju – zlatnu!

Trener Boško Rozga krenuo je jučer s našim curama Ninom i Mijom na natjecanje na kojem je sudjelovalo 517 kadetkinja i kadeta iz čak 27 Europskih zemalja.

Mia je nastupala u kategoriji do 70 kg, a prvo kolo donijelo je protivnicu iz Češke koju Mia rutinski pobijeđuje bacivši je na 3 wazarija te potom na ippon. U drugom krugu Talijanka Fiorini je puno opasnija te se borba odlučuje tek u “golden scoreu”, ali ipak u Mijinu korist. Iako je u srazu s Izraelkom Lanir cijelu borbu imala prednost, Mia radi grešku zbog koje skoro gubi borbu, ali se sjajno vraća i opet odnosi pobjedu. Konačno, u finalu nakon nešto manje od pola izjednačene borbe, Turkinja stječe prednost koju Mia ubrzo nadoknađuje, ali onda ubacuje u višu brzinu te stječe prednost od jednog wazarija i slavlje je moglo početi!

Sjajan je ovo rezultat gdje je Mia pokazala dominaciju te u četiri borbe bacila čak devet wazarija te jedan ippon.

Nina Jurić nije imala svoj dan te je u kategoriji preko 70 kg u prvoj borbi izgubila od kasnije brončane Moldavke Diacenco. U popravnoj borbi je ipak bilo bolje, ali nedovoljno za čvrstu Danilu iz Rumunjske, koja je isto kao i Ninina prva protivnica, osvojila brončanu medalju.

Sve u svemu, sjajan dan za naš klub!

Bravo treneru i bravo cure!

Galeriju fotografija pogledajte na našoj Facebook stranici.

Više detalja je dostupno na mrežnim stranicama Europske judo unije.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.