Marin peti na Europskom kupu u Dubrovniku

Dubrovnik, 03. – 04.10.2020. g.

Muški: 76, Žene: 39, Ukupno natjecatelja: 115

Ukupan broj zemalja sudionica: 7

Petero naših predstavnika sudjelovalo je na Europskom kupu za seniore koji se održavao u Dubrovniku od 3. do 4. listopada. Prvog dana natjecanja na strunjaču su izašli Nikola Zorotović u kategoriji do 60 kilograma i Mislav Krček u kategoriji do 73 kilograma.

U kategoriji do 60 kilograma sudjelovala su četiri natjecatelja, stoga je Nikola imao tri zahtjevne borbe. U prvoj borbi pred njega je izašao slovenski predstavnik David Starkel. Nakon malo manje od dvije minute borbe David baca Nikolu na „ippon“ i odnosi pobjedu. Nakon poraza Nikola jako dobro ulazi u drugu borbu protiv predstavnika Srbije Pavla Kršmanovića. Nakon bacanja sjajnog „wazzaria“, Nikola ne uspijeva održati koncetraciju do kraja borbe i pred kraj pada na „ippon“ te gubi borbu. Treća borba protiv Srbina Nemanje Milića odlazi u „golden score“ gdje Nikola izvlači deblji kraj i ostaje bez medalje.

Mislav Krček je nastupao u kategoriji do 73 kilograma te u prvoj borbi izgubio od Stanojevića koji je predstavljao reprezentaciju Srbije, a u drugoj od Slovenca Zana Markovića.

Drugog dana natjecanja prvi na strunjaču je izašao Marin Vujić u kategoriji do 81 kilogram i osvojio fantastično 5. mjesto. Marin je u prvoj borbi prekrasnim „ipponom“ slavio protiv sunarodnjaka Mate Šušića. U slijedećoj borbi pred njega je stao Dominik Družeta koji koristi svoje iskustvo te navodi Marina na tri kazne i dobiva borbu. Kroz popravne borbe, u kojima je slavio protiv Srbina Madžarevića i domaćeg predstavnika Franušića, Marin gubi u borbi za broncu od Milana Bunčića, predstavnika Srbije i osigurava si peto mjesto.

Ivan Rozga u kategoriji do 90 kilograma nije uspio savladati slovenskog predstavnika Mihaila Čirića. Mihailo nije uspio doći do polufinala i osigurati Ivanu popravne borbe pa je tu za njega natjecanje završilo.

U jako zahtjevnoj kategoriji do 100 kilograma borio se Domagoj Bratinčević. U prvoj borbi izgubio je od sunarodnjaka Josipa Kokeze. Nažalost u drugoj borbi protiv Srbina Kukolja, Domagoj je ozljedio rame i nije više mogao nastaviti s borbama te ostao bez plasmana.

Iako su borci ostali bez medalje pokazali su veliku zrelost u borbama te da ih samo nijanse dijele od osvajanja iste na predstojećim natjecanjima.

Više detalja možete pronaći na stranicama Europske judo unije.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.