Europski juniorski kup Leibnitz

Prošlog vikenda u austrijskom gradu Leibnitzu održan je jedan od najbrojnijih europskih kupova za juniore. Pod vodstvom trenera Boška Rozge iz našeg kluba nastupili su Marin Vujić u kategoriji do 81 kilogram i Ivan Rozga u kategoriji do 90 kilograma. Na natjecanju je nastupio čak 581 natjecatelj iz 34 države.

Marina u prvom kolu dočekuje Mađar Toth Benedek, koji iza sebe ima broncu sa Svjetskog i srebro s Europskog prvenstva. U napetoj borbi koja je okončana u „golden scoreu“ Marin nije iskoristio svoje prilike te gubi borbu. Toth iduće kolo gubi od Talijana Lorenza Parodia te naš natjecatelj ostaje bez popravnih borbi.

Ivan u prvom kolu ipponom pobjeđuje ukrajinskog predstavnika Serhiia Biletsa te ga je u drugoj bobri dočekao Talijan Gennaro Pirelli, osvajač srebrne medalje na Europskom kupu u Coimbri. Ivan je sjajno otvorio borbu i nametnuo svoj ritam zbog čega je protivnik dobio dvije kazne. Međutim, tada Pirelli ubacuje u višu brzinu te borba odlazi u „golden score“. Nakon više od jedne minute, Ivanu popušta koncentracija te gubi borbu i nema popravnih borbi.

Iako rezultat nije bio zadovoljavajući, oba natjecatelja su pokazala zrelost u borbi te očekujemo odličje na idućim natjecanjima.

Više detalja možete pronaći na stranicama Europske judo unije.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.