Ivan petoplasirani na Europskom olimpijskom festivalu mladih

Od 23. do 29. srpnja naš član Ivan Brnada je sudjelovalo u kategoriji do 81 kg na natjecanju u Mariboru, Sloveniji na kojem je sudjelovalo 308 judoka iz 43 zemlje. Ivan se borio u individualnom i ekipnom dijelu. U indiviualnom natjecanju je osvojio visoko peto mjesto, dok je u ekipnom sastavom imao dvije borbe, od kojih je jednu dobio i jednu izgubio. 

U pojedinačnom dijelu natjecanja je nažalost izgubio od aktualnog viceprvaka Europe Bugara Emila Valcheva, a u borbi za broncu protiv Moldavca Andreia Peaticovschia koji je bio treći. Prethodno je ostvario pobjedu protiv Armenca Seyrana Sarukhanyana, Izraelca Yaira Grosmana i Luksemburžanina Micha Weltera.

U ekipnom natjecanju je Hrvatska dobila Portugal te poslije izgubila od Azerbajdžana koji je postao viceprvak izgubivši od Turske. 

Ivan se nakon borbe kratko osvrnuo na borbu: “Ah dobro sam, ali žao mi je ove zadnje borbe, mislim da je moglo bolje, ali pao sam dva puta na wazari. Cijeli dan sam se dobro borio, u drugoj borbi protiv Bugara bio sam bolji tri minute borbe ali je falilo malo sreće, pao sam na wazari u posljednjoj minuti i nisam ga uspio dostići. U repasažu sam dobio dvije borbi i eto ta nesretna borba za broncu.“ – kazao je Brnada za stranicu Hrvatskog judo saveza.

Olimpijski festival europske mladeži zasigurno je ostavio i poseban osjećaj na sve sudionike pa tako i na Brnadu koji je inače učenik Obrtničko-tehničke škole u Splitu.

„Super doživljaj za cijeli život, nešto što se treba probati, vidjeti, doći osjetiti kako je, super iskustvo. Iako je peto mjesto, velik rezultat na velikom natjecanju, jesam i nisam zadovoljan.“ – kazao je 17 godišnji Kaštelanin.

Fotografije su dostupne na klupskoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.