Ivan ostvario plasman na sedmo mjesto na Europskom kupu

EUROPSKI KADETSKI KUP GYOR 2018

Gyor (SLO), 17. – 18.11.2018. g.

Kadeti: 271, Kadetkinje: 151, Ukupno natjecatelja: 422

Ukupan broj zemalja sudionica: 27

 

Trener Nenad Buzov je na Europski kadetski kup u mađarski grad Gyor, na kojem je ukupno nastupilo 422 kadetkinje i kadeta iz 27 država, poveo četvoricu naših predstavnika.

 

Prvi je na borilište, protiv domaćeg predstavnika Nagya, trebao izaći Nikola Zorotović. Međutim, nevjerojatnom sudačkom odlukom prema kojoj je Nikoli kimono bio premalen, on uopće nije dobio priliku za nastup. Ova skandalozna odluka još je čudnija jer je Nikola u istom kimonu nastupao prije dva tjedna na Europskom kadetskom kupu u Kopru gdje je osvojio peto mjesto. Zbilja je šteta što naš član nije dobio priliku za nastup jer je ove sezone u fantastičnoj formi.

 

Za dobre vijesti se ipak pobrinuo Ivan Škomrlj u kategoriji do 55 kg gdje se na kraju nakon dvije pobjede i dva poraza plasirao na sedmo mjesto. Protiv talijana Skenderija je unatoč odličnoj borbi na kraju upisao poraz, ali je kroz repasažne borbe protiv austrijanca Powolnya i ukrajinca Kolobova stigao nadomak borbe za odličje. Tu se susreo s francuzom Notebaertom kojeg nije uspio savladati te se Ivan ovaj put morao zadovoljiti sedmim mjestom.

U kategoriji do 66 kg je nastupao Roko Škomrlj koji nije imao svoj dan te je izgubio od mađara Demetera te nije imao popravnih borbi.

 

U nedjelju je nastupao samo Luka Milin u kategoriji do 81 kg. Luka je odlično otvorio natjecanje pobjedom protiv Alacsonya iz Mađarske, ali se zaustavlja već na sljedećoj stepenici protiv ukrajinca Valieieva. U repasažnoj borbi tijesno gubi na wazari u srazu s čehom Dudyem te time završava nastup na ovom Europskom kupu.

 

Galeriju fotografija pogledajte na klupskoj Facebook stranici.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.