Europski kadetski kup Zagreb

U Zagrebu je 09. – 10.03.2019. godine održan jedan od najmasovnijih Europskih kadetskih kupova na kojem je sudjelovao čak 721 natjecatelj (m: 467; ž: 254) iz 34 zemlje. Iz našeg kluba je nastupilo 13 članova pod vodstvom trenera Boška Rozge, Ante Batinića i Nenada Buzova.

Nikola Zorotović je s dva ippona u prve dvije borbe odlično otvorio natjecanje pobijedivši Izraelca Levya i Slovenca Kavčiča. U sljedećoj borbi Nikola nije uspio pobijediti Mađara Farkasa, kasnijeg pobjednika kategorije do 55 kg. Bjelorus Piatruchyk pobjeđuje Nikolu dvojbenom sudačkom odlukom te Nikola nije imao popravnih borbi. U istoj kategoriji je Ivan Škomrlj izgubio pred sam kraj borbe iako je više od pola borbe vodio na wazari.

U kategoriji do 60 kg su naši predstavnici Jakov Žunić, Luka Zorotović i Josip Rozga, unatoč odličnim borbama, izgubili u prvom kolu od Austrijanaca Austa te reprezentativaca Italije: De Luce i Palmaccija.

U kategoriji do 66 kg Roko Škomrlj je u zadnjim sekundama pao na wazari iako je u borbi koja je trebala otići u „golden score“ pokazao više od Moldavca Motricale. Mate Rajčić je imao tešku prepreku u Njemcu Sauerwaldu te nije imao repasaž u kategoriji do 66 kg.

Roko Jaman u kategoriji do 73 kg je zabilježio odličan nastup protiv Bjelorusa Khatkouskija iako je izgubio dobivši tri kazne.

Borba Čeha Dudya i Luke Milina je mogla puno ranije završiti u Lukinu korist, ali je lijepim wazarijem okončana tek u „golden scoreu“. Diskutabilna sudačka odluka u posljednjoj sekundi borbe donesena u korist Rumunja Topale, koštala je Luku daljnjih nastupa u kategoriji do 81 kg.

Naš predstavnik u kategoriji do 90 kg je bio Nikola Botić koji je izgubio od Srbina Stojkova.

Jelena Brešković u kategoriji do 57 kg je vrlo dobro započela borbu, ali je napravila grešku te ju je protivnica Kramar iz Slovenije uhvatila u zahvat držanja te tako odnijela pobjedu.

Kolegice u kategoriji preko 70 kg, Maja Franić i Nika Perišić su se hrabro borile i zabilježile nastup u po jednoj borbi. Nika je izgubila od Rumunjke Miler dok je Maju Slovenska reprezentativka Norčič uspjela pobijediti tek u „golden scoreu“.

 

Svi naši borci su s ostalim članovima kluba ostali na dvodnevnom trening kampu.

 

Čestitke svima koji su sudjelovali!

 

Galerija fotografija je dostupna na klupskoj Facebook stranici, a više detalja na stranicama Europske judo unije.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.