Europski kadetski kup Koper

U slovenskom Kopru se za vikend 26. i 27. listopada održao Europski kadetski kup na kojem je sudjelovao 381 judoka iz 25 zemalja.

Pod vodstvom trenera Boška Rozge i Ante Batinića iz našeg kluba je nastupilo deset natjecatelja.

U subotu je u kategoriji do 55 kg nastupio Ivan Škomrlj koji u golden score-u gubi od Van Hartena. Ivan se još nije do kraja oporavio od ozljede leđa te bi u tom slučaju sigurno polučio bolji rezultat protiv Nizozemca koji se na ovom natjecanju plasirao na peto mjesto.

U kategoriji do 60 kg od naša tri predstavnika najuspješniji je bio Nikola Zorotović. Jakov Žunić i Josip Rozga su izgubili u prvom kolu od Švicarca Almeide, odnosno Srbina Matijevića. Nikola je nakon dvije elegantne pobjede ipponom protiv predstavnika Bugarske Gospodinova i predstavnika Švicarske Amslera izgubio od finalista ovog natjecanja Talijana Averse. U popravnoj borbi gubi od Nijemca Doganaya te time završava svoj nastup na Europskom kupu.

Roko Škomrlj i Luka Zorotović su nastupali u kategoriji do 66 kg. Roko nakon poraza od Talijana De Luce nije imao popravnih borbi, dok je Luka nakon pobjede protiv Slovenca Totaja izgubio od Austrijanca Rechbergera.

U nedjelju je Maja Franić ostvarila plasman na sedmo mjesto u kategoriji preko 70 kg. Nakon pobjede protiv Nizozemke Hesling uslijedila su dva poraza i to u srazu s kasnije brončanom Piralić iz BiH te potom i od Kovač iz Slovenije.

U istoj kategoriji Nika Perišić gubi od Čehinje Vondrejcove, a njena mlađa sestra Nina u kategoriji do 70 kg gubi od reprezentativke Velike Britanije Lloyd. U nedjelju smo imali samo jednog muškog predstavnika Roka Jamana koji nije uspio pobijediti Slovenca Tacara.

Iako je izostala medalja na ovom Europskom kupu, treneri su zadovoljni pokazanim pristupom i borbama.

Galeriju fotografija pogledajte na klupskoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.