Europski kadetski kup Follonica 2020

Follonica (ITA), 08. – 09.02.2020. g.

Muški: 281, Žene: 204, Ukupno natjecatelja: 485

Ukupan broj zemalja sudionica: 25

Osmero naših predstavnika je sudjelovalo na Europskom kadetskom kupu u Follonici od 8. do 9. veljače. Prvi dan je na tatami izašao Jakov Žunić u kategoriji do 60 kg. U borbi protiv domaćeg predstavnika Massacesija, Jakov je pred sam kraj borbe dobio treći shido te nije imao popravnih borbi.

Kategorija do 66 kg je bila najbrojnija na cijelom natjecanju s čak 55 natjecatelja, a naš klub je u njoj participirao s pet boraca. Najviše uspjeha je imao Roko Škomrlj pobijedivši u dvije od ukupno četiri borbe. Ipponom je pobijedio Petrova, predstavnika Bugarske i Austa, reprezentativca Austrije. U srazu s Ukrajincem Tsurkanom, kasnijim osvajačem srebrne medalje u ovoj kategoriji, Roko je izgubio na ippon. U repasažu ne uspijeva savladati Nizozemca Bosvelda te završava nastup bez plasmana. U ovoj kategoriji još su nastupali Bruno Rozga koji je izgubio od Talijana Palmaccija i Josip Rozga koji nije uspio savladati protivnike Bellinija iz Italije kao ni Rechbergera iz Austrije. Nadalje, za Carlla Skelina i Luku Zorotovića su nepremostive prepreke bili predstavnici Nizozemske Schneider i Italije Casale.

U nedjelju su naš klub predstavljale kadetkinje i to Nina Perišić u kategoriji do 70 kg i Martina Raca u kategoriji preko 70 kg. Nina je nakon jednostavne pobjede u srazu s Talijankom Napoletano, izgubila u sljedeće dvije borbe i to od Nizozemke Van Der Sluis i Rumunjke Tarbe, te se na kraju plasirala na solidno deveto mjesto.

Isti uspjeh je polučila Martina koja nakon što nije imala protivnicu u prvom kolu, nema rješenja za osvajačicu bronce u kategoriji preko 70 kg, reprezentativku Rusije kao ni za domaću predstavnicu Marini.

Cijela ekipa je pod vostvom trenera Boška Rozge ostala na dvodnevnom trening kampu kako bi na treninzima odmjerili snage s ponajboljim Europskim judašima.

Više detalja se nalazi ovdje, a galerija fotografija na klupskoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.