Europski juniorski kup Paks

Proteklog vikenda u mađarskom gradu Paksu održan je Europski juniorski kup na kojem je nastupilo 413 natjecatelja (m: 287; ž: 126) iz 28 zemalja. Iz našeg kluba su pod vodstvom trenera Nenada Buzova nastupila dva natjecatelja.

U prvom kolu kategorije do 81 kilogram, Marina Vujića dočekuje Mađar Viktor Janik. Nakon samo dvije minute borbe Marin baca fantastičan ippon za pobjedu. Marin u drugoj borbi odmjerava snage s nizozemskim predstavnikom Sebastianom Speekenbrinkom. Marin pospano ulazi u borbu te nakon dvije minute dobiva treću kaznu i gubi borbu. Sebastian iduću borbu gubi od francuza Gnamiena te Marin ostaje bez popravnih borbi.

Drugi naš predstavnik u kategoriji do 81 kilogram Petar Grabić, u prvom kolu ne uspijeva savladati ukrajinskog predstavnika Marata Kryzhanskyia, koji iza sebe ima zlato s europskog kupa u Kopru i Teplicama te broncu iz Ploiestia. Ukrajinac se od samog početka borbe postavio kao dominantniji i nakon minute borbe Petar radi grešku te pada na ippon. Marat je iduće kolo izgubio od Nijemca Yula Kutika te ostavio Petra bez popravnih borbi.

Iako rezultat nije bio zadovoljavajući, oba natjecatelja su pokazala zrelost u borbi te očekujemo odličje na idućim natjecanjima.
Više detalja možete pronaći na stranicama Europske judo unije.

Galeriju fotografija možete pronaći na klupskoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.