Bez plasmana na Europskom kadetskom kupu u Poljskoj

Bielsko Biala (POL), 19. – 20.05.2018. g.

Kadeti: 309, Kadetkinje: 205, Ukupno natjecatelja: 514

Ukupan broj zemalja sudionica: 30

Proteklog vikenda naši su se članovi pod vodstvom trenera Boška Rozge i Ante Batinića uputili na Europski kadetski kup u poljski grad Bielsko Biala. U subotu smo u najnižoj kategoriji, onoj do 50 kg, imali dva predstavnika. Prvi su na borilište izašli Ivan Škomrlj, koji je izgubio od Ukrajinca Iskrtytskyia, i Nikola Zorotović, koji je u prvoj borbi pobijedio Amerikanca Yuasu, a potom izgubio od Ukrajinca Kulinycha.

Mate Rajčić u kategoriji do 60 kg i Roko Škomrlj u kategoriji do 66 kg, izgubili su u prvoj borbi od Estonca Konta, odnosno Japanca Tanake te nisu imali popravnih borbi.

 

Drugog dana natjecanja, u kategoriji do 73 kg smo imali tri predstavnika i to Petra Grabića, koji nije uspio pobijediti Ukrajinca Naverianija, Roka Jamana kojemu je domaći predstavnik Gradzki bio nepremostiva prepreka i Luku Milina. Upravo je Luka pokazao najviše u svojim borbama te je u prvoj borbi pobijedio Ukrajinca Kubiaka, a potom i Latvijca Homenka, ali ga u daljnjem pohodu na medalju zaustavlja Mađar Toth.

U prvoj borbi Ivan Rozga u kategoriji do 81 kg izgubio je od Poljaka Cebule, Petar Vujić u kategoriji do 90 kg od Ukrajinca Darlova i Roberto Raca u kategoriji preko 90 kg od Japanca Fukunage.

Naše dvije predstavnice u kategoriji preko 78 kg, Maja Franić i Nika Perišić, također nisu imale lagan ždrijeb. Tako je Maja za prolaz dalje trebala pobjedu protiv predstavnice Gruzije Makishvili, a Nika protiv Poljakinje Wozniczak, međutim danas nije bio njihov dan.

 

Na ovom Europskom kupu, iako je izostao pozitivan rezultat, treneri su zadovoljni prikazanom željom i borbenošću naših kadetkinja i kadeta.

 

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.