Upisi

Kako se upisati?

Upise vršimo za sve uzrasne kategorije od vrtića do seniora svaki radni dan za vrijeme održavanja treninga. Za upis je potrebno ispuniti upisnicu, a za registraciju donijeti presliku domovnice i osobnu sliku. Za sve ostale informacije, molim da nas kontaktirate elektroničkom poštom ili na brojeve mobitela dostupne ovdje.

 

Zašto početi trenirati judo?

Prema istraživanju Američkog koledža sportske medicine, judo je najsigurniji kontaktni sport za djecu do 13 godina

Judo nije samo natjecateljski sport, nego za mnoge judaše i način života.

Djeca koja treniraju judo razvijaju koordinaciju i gimnastičke pokrete, nauče padove, ali i stječu povjerenje, socijaliziraju se, kontroliraju hiperaktivnost i sramežljivost te s vremenom počinju primjenjivati moralni kodeks juda te načela i principe juda.

 

Judo je sport za svakoga!

Judo je dostupan za sve uzraste te ga je moguće početi trenirati bez obzira na dob ili spol. Tako je moguće osim natjecateljskog dijela i natjecanje u veteranskom uzrastu, rekreativno vježbanje, vježbanje i natjecanje u katama, vježbanje samoobrane, postati sudac, trener ili neka druga službena osoba klupske, nacionalne ili međunarodne razine, a judom se mogu baviti slabovidne osobe i osobe s invaliditetom te nastupati na Paraolimpijadi.

Također, judo nije skup sport jer osim mjesečne članarine potrebno je kupiti judogi (judo odjeća – kimono) kojemu cijena nije veća od nekoliko stotina kuna. Nadalje, u judu nema udaraca te je judo u Hrvatskoj uveden u osnovne škole kao izvannastavna aktivnost!

Nemoguće je samo velika riječ koju koriste mali ljudi da bi preživjeli u svijetu koji im je dan umjesto da potraže snagu da bi ga promijenili.

Nemoguće nije činjenica, to je mišljenje.

Nemoguće nije izjava, to je mogućnost.

Nemoguće je privremeno.

Nemoguće je ništa.

Judo utječe na psihološku stabilnost, ustrajnost, jača tijelo, uči kako pobijediti strah nad protivnikom i preprekama, koje se pojavljaju na treningu, natjecanju, školi i životu. Djeca kroz judo:

 • razvijaju tijelo i duh
 • miču se od ekrana i ulice
 • uče padove, gimnastiku, samoobranu, judo
 • žive zdravo, usvajaju zdrave navike u ishrani, normalno rastu i razvijaju se
 • razvijaju osnovne psihomotoričke sposobnosti, kretanja i vještine
 • poboljšaju brzinu, koordinaciju, spretnost, fleksibilnost i opću tjelesnu snagu preko različitih igara, poligona, vježbi i natjecanja prilagođenih njihovom uzrastu
 • grade samopouzdanje, poštovanje, odgovornost, hrabrost i ustrajnost
 • razvijaju radni odnos i sposobnost rada, učenja i sudjelovanja u parovima i u grupi čime se socijaliziraju
 • dobijaju iskustva s natjecanja
 • uče se pristojnom ponašanju (vidi Pravila ponašanja u dvorani)
 • na putovanjima upoznaju različite krajeve, sredine i ljude te stječu prijatelje
 • spoznaju osnovna i etička načela juda, uz pomoć kojih uče o samopoštovanju, pozitivnom odnosu,  zdravom načinu života i osobnoj higijeni

Pročitajte zanimljive činjenice o judu kojima se malo sportova može pohvaliti!

 

Dođite i trenirajte s nama!