Bez medalje na juniorskom prvenstvu Europe

Poreč, 04. – 06.11.2020. g.

Muški: 204, Žene: 152, Ukupno natjecatelja: 356

Ukupan broj zemalja sudionica: 37

Na juniorskom prvenstvu Europe, koje se održalo u Poreču od 04. do 06. studenog, nastupilo je 356 natjecatelja iz 37 zemalja Starog kontinenta. Među njima su se našli i tri predstavnika iz našeg kluba koje je vodio trener Boško Rozga.

Prvog dana natjecanja na strunjaču je izašao Nikola Zorotović u kategoriji do 66 kg. Pred Nikolu je stao Ukrajinac Oleh Veredyba koji iza sebe ima broncu sa kadetskog prvenstva Europe i pregršt medalja sa Europskih kupova. Nakon minutu i pol borbe Nikola gubi koncetrciju te radi veliku grešku koja ga je koštala pobjede te je tu za njega natjecanje završilo.

Drugog dana natjecanja, u kategoriji do 81 kilogram Marin Vujić nije uspio savladati grčkog predstavnika Milonelisana. Prve tri minute borbe Marin je Grka naveo na dvije kazne, međutim to je bilo nedovoljno za pobjedu.  U zadnjih pola minute borbe Marin je pao na „ippon“ i ostao bez prilike za osvajanje medalje.

Posljedni dan natjecanja svoju priliku imao je Ivan Rozga u kategoriji do 100 kilograma. Nažalost, Ivan je izgubio u prvoj borbi protiv predstavnika Azerbajđana, Adila Karimlia i time završio svoj nastup na prvenstvu.

Iako bez odličja, naši se natjecatelji vraćaju kući sa novim iskustvom jer za njih je ovo prvi nastup na ovako velikom natjecanju.

Više detalja možete pronaći na stranicama Svjetske judo federacije.

Galerija fotografija dostupna je na klupskoj Facebook stranici.

Facebook Comments
Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Komentari su onemogućeni.